Kahden kaveruksen pyörämatka euroopan halki. Pitkään kytenyt unelma ajaa polkupyörillä Suomesta Euroopan eteläisimpään kohtaan on vihdoin polkaistu liikenteeseen. Varovaisen unelmoinnin sijaan on aloitettu konkreettinen valmistautuminen matkaan. Siitä hetkestä kun ensimmäisen kerran sain päähäni ajatuksen että olisi hienoa ajaa pyörällä Euroopan halki on jo useita vuosia. Välillä ajatus matkasta on tuntunut vain kaukaiselta haaveelta ja typerältä haihattelulta. En kai minä koskaan voisi tuollaista tehdä. Tiettyjen asioiden täytyy tapahtua jotta saa itsestään sen sisun ulos, joka ajaa haihattelusta tekoihin. Pitkän parisuhteen kariutuminen sai minut heräämään todellisuuteen. Maailma on ulottuvillani kunhan vain kurottaudun.
Sain vanhan kaverini innostumaan ideastani ja nyt jaamme saman haaveen: ottaa pyörät alle ja ajaa vain. Matkan tarkoitus ei ole että näkisimme Gibraltarin, tai että tekisimme mahtavan urotyön ja huikean urheilusuorituksen ajamalla tuhansia kilometrejä. Tarkoituksemme on tehdä matkaa rauhassa omaa vauhtia ja kokea vapaus siitä että voi määrätä matkan kulun ja reitin ilman bensamittareiden tuijottamista ja lippujen ostamista. Tarkoitus on myös pitää myös hauskaa, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja osoittaa että kuka vain voi tehdä tämän kaltaisen matkan ilman suurta fyysistä valmistautumista. Täytyy vain varata tarpeeksi aikaa. (Tosin en tiedä pystymmekö siihen, mutta yrittämään lähdemme elokuun lopussa)
Suunnitelmiimme kuuluu blogin kirjoittaminen, valokuvien ottaminen yhteistyö Bassoradion kanssa ja videopäiväkirjan teko. Matka on jo niin lähellä että perhoset vatsassa melkein kuljettaa minut meren yli Ruotsiin.

Myöpä laitettiin tuonne vasemmalle tuollanen foorumilinkki. Elikkä jos on jotain kommentoitavaa ni sinne voi laittaa juttua meille ni myö luetaan ja vastaillaan.

maanantai 29. elokuuta 2011

Södertälje

Eilen hapotuksissamme rankan laivamatkan jälkeen lähdimme laivalta polkemaan. Ensin piti löytää joku paikka mistä saisimme kartan, jolla voisimme suunnistaa Södertäljeen joka oli meidän ensimmäinen etappimme.
Kartan löytyminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa, koska missään ei ollut hyviä pyöräilykarttoja. Loppujen lopuksi suunnistimme Tukholman alueen kartalla niin lähelle Södertäljeä kuin oli mahdollista. Sen jälkeen kun karttamme loppui, etsiskelimme sopivaa nettikahvilaa jossa olisimme voineet päivittää blogisivun. Ympäristö oli erittäin monikulttuurinen ja ystävällisen suomalaismiehen avulla löysimme södertäljeen. Yövyimme läheisessä metsässä. Aamulla huomasimme että laavumme on melko hanurista ks. (ruotsalainen perseen päristin)
Haahuiltuamme Södertäljessä tunnin löysimme pienen nettinurkkauksen Pressbyronista. Täällä näpytellään ja kohta lähdetään Nyköpingiä kohti.

Kuvia lisäillään kun sopiva paikka tulee

Moro ny

Joonas ja Tuomas

3 kommenttia:

  1. Pitäkää jätkät lippu korkealla! Sitten kun pääsette tänne Luxemburgiin asti niin täällä on lämmin suihku ja sisämajoitus odottamassa. Ilmoitelkaa kun olette lähempänä niin laitan oluet kylmään :-) Vilkaisin karttaa ja Lux sattuu aika mukavasti reitin varrelle!

    VastaaPoista
  2. Voitais olla paikalla joskus syys-lokakuun vaihteessa.

    VastaaPoista
  3. Eli samaan aikaan kuin Tuomaksen veli Timo on täällä :-)

    VastaaPoista