Kahden kaveruksen pyörämatka euroopan halki. Pitkään kytenyt unelma ajaa polkupyörillä Suomesta Euroopan eteläisimpään kohtaan on vihdoin polkaistu liikenteeseen. Varovaisen unelmoinnin sijaan on aloitettu konkreettinen valmistautuminen matkaan. Siitä hetkestä kun ensimmäisen kerran sain päähäni ajatuksen että olisi hienoa ajaa pyörällä Euroopan halki on jo useita vuosia. Välillä ajatus matkasta on tuntunut vain kaukaiselta haaveelta ja typerältä haihattelulta. En kai minä koskaan voisi tuollaista tehdä. Tiettyjen asioiden täytyy tapahtua jotta saa itsestään sen sisun ulos, joka ajaa haihattelusta tekoihin. Pitkän parisuhteen kariutuminen sai minut heräämään todellisuuteen. Maailma on ulottuvillani kunhan vain kurottaudun.
Sain vanhan kaverini innostumaan ideastani ja nyt jaamme saman haaveen: ottaa pyörät alle ja ajaa vain. Matkan tarkoitus ei ole että näkisimme Gibraltarin, tai että tekisimme mahtavan urotyön ja huikean urheilusuorituksen ajamalla tuhansia kilometrejä. Tarkoituksemme on tehdä matkaa rauhassa omaa vauhtia ja kokea vapaus siitä että voi määrätä matkan kulun ja reitin ilman bensamittareiden tuijottamista ja lippujen ostamista. Tarkoitus on myös pitää myös hauskaa, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja osoittaa että kuka vain voi tehdä tämän kaltaisen matkan ilman suurta fyysistä valmistautumista. Täytyy vain varata tarpeeksi aikaa. (Tosin en tiedä pystymmekö siihen, mutta yrittämään lähdemme elokuun lopussa)
Suunnitelmiimme kuuluu blogin kirjoittaminen, valokuvien ottaminen yhteistyö Bassoradion kanssa ja videopäiväkirjan teko. Matka on jo niin lähellä että perhoset vatsassa melkein kuljettaa minut meren yli Ruotsiin.

Myöpä laitettiin tuonne vasemmalle tuollanen foorumilinkki. Elikkä jos on jotain kommentoitavaa ni sinne voi laittaa juttua meille ni myö luetaan ja vastaillaan.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kööpenhamina!





Tuomas kaupungin ytimessä
              Mikä mahtava kaupunki pyöräillä. On vaikea kuvitella, että jossain olisi pyöräilijän helpompi ja mukavampi liikkua kuin kööpenhaminassa. Autoilijat ottavat pyöräilijät hyvin huomioon ja melkein joka paikassa on pyöräilijöille tarkoitettu oma leveä kaista. Alkuun kaikki tien ylitykset hirvittivät, mutta kun ajoimme vain muiden pyörälijöiden mukana homma sujui mukavasti.
              Saavuimme kaupunkiin hieman viiden jälkeen. Meillä oli tiedossa osoite jonne meidän piti päästä, mutta tietoa siitä kuinka se tapahtuu ei ollut lainkaan. Ajoimme kaupunkiin sisään ja hieman aikaa ihmeteltyämme, rohkenimme kysyä suuntaa paikalliselta neitokaiselta. Tyttö ei osannut kertoa, mihin meidän piti mennä, mutta tarjoutui näyttämään tietä. Lähdimme seuraamaan häntä, huonoksi onneksemme pian huomasimme, että jonkinlaisen väärinymmärryksen vuoksi meidät oli ohjattu aivan väärälle puolelle kaupunkia. Noooh, neuvokkuuden, älykkyyden ja riipaisevan komean ulkomuotomme ansiosta löysimme perille tuokion haahuiltuamme. Hieman meitä jännitti minkälainen ihminen meitä olisi vastassa, koska kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin kokeillut sohvasurffausta.
Pekka touhuaa
Morottelua huipulta
               Pekka osoittautui mahtavaksi tyypiksi. Hänen kanssaan samassa kämpässä asui neljä tyttöä, Karoline(Den), Karina(Den), Hilma(Swe) ja Veronica(Esp). Tunsimme olomme kotoisaksi välittömästi, sillä Pekka otti meidät mukaan omaan elämäänsä siksi aikaa kun hänen luonaan olimme. Hänen kauttaan tutustuimme koko joukkoon mahtavia ihmisiä lukuisista eri maista.
Hamsteri ja Tuomas kirkontornissa
            










Komeata rakentelua Christianiassa
 Ensimmäinen ilta meillä meni palautuessa, Pekka näytti meille muutamaman paikan läheltä missä seuraavana päivänä voisimme käydä. Teimme porukalla hieman ruokaa ja tulimme tutuiksi koko   porukan kanssa. Seuraavana päivänä kiertelimme kaupungilla ihmettelemässä. Skippasimme perinteiset nähtävyydet kuten merenneitopatsaan(joka paikallisten mukaan on tylsä). Kiipesimme komeaan 1600-luvulla valmistuneeseen kirkontorniin, josta olikin komeat näkymät yli kaupungin. Tämän jälkeen kävimme pahamaineisessa Christianian vapaakaupungissa tutustumassa hieman erilaiseen elämäntyyliin. Alueella oli ns. Greenlight district josta asiasta kiinnostuneet pystyivät ostamaan mietoja huumausaineita. Tämä on kuitenkin vain pintaa. Christiania on paikka jonka asukkaat ovat normaaleja ihmisiä, jotka ovat valinneet hieman erilaisen tavan elää. Alueella on myös normaaleja kauppoja ja menestyviä yrityksiä, esim. yksi kööpenhaminan suosituimmista polkupyöräliikkeistä. Paikalliset sanovat, että siellä on joka päivä elävää musiikkia ja esimerkiksi kahvikupin hinta on kolmasosa siitä, mitä se on vapaakaupunkialueen ulkopuolella. Yhtäkaikki paikka oli mielenkiintoinen ja ehdottomasti käymisen arvoimen.
             Pekan ystävillä oli tapana kutsua kaverit kylään ja tehdä yhdessä ruokaa. Näin tapahtuikin kahtena illoista joina olimme paikalla. Tämä tarjosi meille loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä millaista elämää meidän isäntämme viettää. Ensimäisenä illoista me valmistimme poronkäristystä Maatilatorilta saamastamme poron kuivalihasta. Käristys meni kuin kuumille kiville vaikka perinteisen puolukkahillon sijaan espanjalaisvahvistus Quillermo toi appelsiinimarmelaatia. Tämä hieman viritelty resepti nautti suurta suosiota kansan syvissä riveissä. Ruokailun jälkeen oli aika siirtyä ulos asunnosta, koska tytöt olivat aamulla menossa töihin ja kouluun. Pekka, Leni(Est), Quillermo ja me lähdimme tutkailemaan paikallisia ravitsemusliikkeitä.
Illan viettoa Bertrandtin luona.
Vas. Pekka, Karina, Stefanie(Ita), Massimo(Ita)
                  Toisena iltana oli Quillermon ja Bertrandtin(nimi saattaa olla väärin kirjoitettu) valmistaman oluen maistajaiset. Samanlainen ruoan ja ylitsevuotavaisen ystävyyden ilta oli tiedossa. Illan jälkeen Quillermo näytti meille muutaman mahtavan paikan kööpenhaminan keskustan ulkopuolella.
                  Meille urheille seikkailijoille Köpiksestä jäi hyvä maku suuhun hampaiden pesun jälkeen. Mahtavat ihmiset ja mukavat illat säilyvät mielissämme pitkään kun vietämme pitkiä ja kylmiä iltoja piiloutuneina saksalaisisiin metsiin.


Tuomas ja herkullinen juustokakku.
Taustalla Veronica ja Massimo






Kirkontorni

Katutaidetta Christianiassa

Veronica, Karina ja Leni rupattelevat



Ihmisiä syysyössä





Paljon ihmisiä Bertrandtin keittiössä
Tällästä täällä

Joonas ja Tuomas





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti